Turcia nu intenționează să transfere datoriile neperformante ale băncilor către o altă instituție, a declarat Mehmet Ali Akben, șeful autorității de reglementare bancare din Turcia, potrivit ziarului Dunya.

Akben a făcut aceste precizări după ce ministrul Trezoreriei și Finanțelor, Berat Albayrak, a prezentat miercuri unele măsuri și un programul economic al guvernului, menite să salveze Turcia dintr-o criză valutară.

Bloomberg anunța că Turcia planifică asistență pentru bănci din cauza NPL-urilor

Bloomberg anunța la începutul acestei săptămâni că guvernul turc intenționează să transfere unele ” împrumuturi rele” unei autorități desemnate de stat.

Lira turcească a scăzut cu aproape 40% față de dolar în acest an,  făcând mai dificilă rambursarea împrumuturilor. Unele companii mari au făcut deja cereri de protecție împotriva falimentului, în timp ce altele au apelat la bănci pentru a-și restructura datoriile.

Asociația bancară a Turciei a declarat la începutul acestei săptămâni că băncile vor coopera împreună pentru a ajuta companiile care au dificultăți financiare.

Instituțiile financiare străine, inclusiv Goldman Sachs, au avertizat că declinul lirei amenință ștergerea capitaluli bancar. Analiștii ar fi vrut ca oficialii să anunțe detalii despre planurile guvernului de a sprijini băncile, deoarece bilanțurile lor se află sub presiune.

Guvernul a anuntat ca va examina imediat calitatea activelor și structura financiară a băncilor.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)