UniCredit și Banca Industrială și Comercială a Chinei (ICBC) au anunțat semnarea unui Memorandum (MoU) pentru creșterea cooperării în afaceri și ofertei de soluții pentru clienți în domeniile Global Transaction Banking (GTB), Piețe de capital, Finanțare, Piețe globale, M&A și consultanță financiară.

Obiectivul prezentului Memorandum este de a contribui la stabilirea și dezvoltarea unei relații de cooperare neexclusivă amiabilă pe termen lung între cele două bănci, pentru a promova oportunitățile de afaceri între China, Italia, Germania, Austria și regiunea CEE, precum și pentru a intensifica cooperarea între companiile din aceste țări în ceea ce privește comerțul, investițiile, contractarea de proiecte transcontinentale, finanțarea transfrontalieră de fuziuni și achiziții, servicii de finanțare, piețe de capital, precum și în alte domenii.

Acordul urmărește să stabilească o cooperare eficientă în ceea ce privește investițiile comerciale și contractarea proiectelor transcontinentale, precum și susținerea respectivilor clienți companii în activitățile lor internaționale și în explorarea de noi oportunități de afaceri și investiții pe piețele lor și în Europa, în particular Europa Centrală și de Est, Italia, Germania și Austria.

Gianfranco Bisagni, Co-CEO Europa Centrală și de Est, UniCredit, a declarat: „UniCredit este mândră să fie un partener cheie pentru economia reală, sprijinind clienții în expansiunea lor internațională cu o gamă completă de produse și servicii”. „China este al doilea cel mai mare partener comercial pentru zona euro și o piață în care suntem prezenți din 1982. Anunțul de astăzi va îmbogăți și mai mult soluțiile pe care le oferim clienților noștri și va promova dezvoltarea reciprocă a afacerilor printr-o creștere la nivel internațional”.

ICBC a fost înființată la 1 ianuarie 1984 și a fost restructurată integral într-o societate pe acțiuni pe 28 octombrie 2005. Pe data de 27 octombrie 2006, ICBC a fost listată cu succes atât pe bursa din Shanghai, cât și pe bursa din Hong Kong. Prin efort continuu și dezvoltare permanentă, ICBC a devenit o bancă de top la nivel mondial, având o bază excelentă de clienți, o structură de afaceri diversificată, capacități puternice de inovare și competitivitate pe piață – oferind o gamă vastă de produse și servicii financiare pentru 7.628 mii de clienți companii și 627 milioane de clienți persoane fizice.

UniCredit este o Bancă Comercială Pan Europeană simplă și de succes, cu un sistem complet de Bancă Corporate și de Investiții, oferind bazei sale de clienți în continuă creștere o rețea unică Vest, Central și Est-Europeană. UniCredit pune la dispoziția clienților expertiză locală și internațională, oferindu-le acces de neegalat la produse și servicii de top în 13 piețe principale printr-o rețea bancară europeană: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Slovenia. Folosind o rețea internațională de reprezentanțe și sucursale, UniCredit deservește clienți din alte 18 țări din întreaga lume.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)