Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank

UniCredit Bank își sporește capacitatea de finanțare a companiilor din România care au fost direct sau indirect afectate de consecințele economice ale conflictului din Ucraina prin întreruperi ale lanțurilor de aprovizionare și alte șocuri și totodată a întreprinderilor mici și mijlocii, prin accesarea unui împrumut senior în valoare de 246 milioane de lei pentru o perioadă de 3 ani de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank: “Ne-am asumat să continuăm să sprijinim economia reală și să rămânem un partener de încredere pentru clienții noștri. Mediul de afaceri din România, și în particular acele sectoare de activitate care resimt direct consecințele economice ale situației din Ucraina, are nevoie de o susținere rapidă și pragmatică, prin instrumente adecvate contextului actual. Suntem pregătiți să susținem proiectele viabile, iar fondurile accesate acum de la BERD ne sporesc această capacitate de reacție rapidă”.

Tranzacția va contribui la facilitarea și intensificarea activității UniCredit Bank de finanțare a micro-întreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii și a companiilor românești mari care au fost afectate direct sau indirect de conflictul în desfașurare și efectele acestuia asupra economiilor din regiune – așa cum sunt, spre exemplu, companii din Ucraina care și-au relocat activitatea în România, companii românești cu puncte de lucru în Ucraina sau din domenii precum agricultură, producție, energie electrică, gaze, construcții, transport etc.

Detalii privind soluțiile de finanțare oferite companiilor sunt disponibile pe site-ul băncii.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)