UniCredit Consumer Financing încurajează clienții să folosească semnătura electronică calificată în relație cu compania, oferind clienților un discount de dobândă de 2pp pentru orice credit semnat cu semnătură electronică

UniCredit Consumer Financing propune clienților o nouă campanie prin care oferă o reducere de dobândă pentru creditele semnate folosind semnătura electronică calificată. Semnătura electronică calificată are aceeași valoare juridică cu semnătura olografă (scrisă de mână) și poate fi folosită în relația cu UniCredit Consumer Financing după obținerea, în mod gratuit, a unui certificat electronic calificat emis de TRANS SPED SRL, prestator de servicii de încredere calificat.

Concret, clienții (solicitantul și codebitorul, după caz) care aplică pentru un produs de creditare din oferta UniCredit Consumer Financing IFN (Credit de Realizări Personale sau Credit Verde) în perioada 1 iulie – 31 iulie 2020, pot beneficia de un discount de 2 puncte procentuale față de dobânda standard aferentă produsului respectiv, dacă semnează documentația de creditare folosind semnătura electronică calificată, în prezența reprezentantului UniCredit. Mai mult, în cazul produsului Credit de Realizări Personale, reducerea de dobândă se poate cumula cu o serie de alte reduceri existente – ca de exemplu în condițiile în care clientul virează salariul într-un cont curent deschis la UniCredit Bank, acesta beneficiază de o reducere suplimentară de 2 puncte procentuale față de dobânda standard. Pentru a semna documentația de credit cu semnătura electronică calificată, clientul trebuie să dețină un număr de telefon mobil, o adresă validă de e-mail și să fie de acord cu acest proces de semnare electronică.

Eugenia Bolboros, Membru Directorat UniCredit Consumer Financing: „Strategia noastră de digitalizare a activității este clară și asumată, și am făcut pași importanți în această direcție – oferind, în mod gratuit, încă de acum doi ani, clienților noștri posibilitatea de a semna electronic documentația de creditare. Vrem să încurajăm utilizarea acestei soluții, pentru că ea aduce clare beneficii de timp și comoditate, și, în acest context, răsplătim acum printr-un discount de dobândă la toate produsele din oferta noastră utilizarea semnăturii electronice calificate în semnarea documentației de creditare”.

Această nouă campanie se integrează în strategia de digitalizare a UniCredit Consumer Financing, în contextul căreia compania și-a propus să încurajeze clienții să realizeze, într-o măsură cât mai mare, operațiuni fară suport pe hârtie, implementând încă din martie 2018 un flux care permite semnarea electronică a documentației de creditare.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.unicredit.ro.

Cu titlu de exemplu, pentru un Credit de Realizări Personale/Credit Verde oferit de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. (UCFIN) (ca urmare a îndeplinirii criteriilor de eligibilitate) prin UniCredit Bank S.A. (intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UCFIN), în valoare de 100.000 de lei, pe o perioadă de 60 de luni, fără virare de venituri către un cont deschis la UniCredit Bank: rata dobânzii anuală fixă este de 9,99%/7,49% fiind redusă cu 2pp față de dobânda standard de 11,99%/9,49%, comisionul de analiză dosar de 250 de lei (perceput doar în cazul acordării creditului), comisionul lunar de administrare credit 0 lei, valoarea ratei lunare este 2.339,22 lei / 2.201,75 lei (pentru rate egale, rata incluzând și costul asigurării de viață), valoarea totală plătibilă este de 140.353,46 lei / 132,105 lei, iar DAE este 10,84% / 8,02%.

Oferta de dobândă din exemplu presupune semnarea documentației de credit cu semnatură electronică calificată și atașarea unei asigurări de viață cu primă unică finanțată de 0,15% din suma împrumutată înmulțită cu perioada de creditare, emisă de Generali România Asigurare Reasigurare S.A. prin intermediul UCFIN, în calitate de agent de asigurare auxiliar înregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiară cu numărul RAJ-502078. Produsul de asigurare de viață este opțional, clientul putând aplica pentru un produs de credit fără achiziționarea unei asigurări de viață, în condiții de costuri diferite. Detalii privind oferta completă a produselor financiare și de asigurare pot fi regăsite pe www.ucfin.ro.

Totodată, pentru acordarea Creditului de Realizări Personale făra ipotecă/Creditul Verde fără ipotecă clientul încheie un contract de cont curent cu UniCredit Bank, în cazul în care nu deține unul deja, costurile acestuia fiind percepute separat de către bancă, în funcție de produsul ales, și nefiind incluse în DAE calculat anterior.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)