UniCredit Leasing Corporation, liderul pietei de profil in Romania, a acordat anul trecut finantari noi in valoare de 274,7 milioane euro, in crestere  cu 6% comparativ cu 2011, reprezentand peste 20% din volumele noi finanate de piata de leasing in anul 2012.

Astfel, UniCredit Leasing Corporation a incheiat in anul 2012 peste 5.000 de noi contracte de leasing, cifre comparabile cu cele din anul precedent, in pofida contextului de piata dificil. Din volumele noi aferente anului 2012, aproximativ 51% reprezinta finantari pentru segmentul vehiculelor, 40% finantari de echipamente (inclusiv aeronave si echipamente pentru producerea energiei regenerabile) si 9% finantari imobiliare.

“Am reusit sa ne consolidam pozitia de lider pe piata de leasing, datorita adaptarii strategiilor noastre la noile realitati ale pietei, prin diversificarea structurii portofoliului, amplificarea sinergiilor cu UniCredit Tiriac Bank, precum si prin lansarea de oferte foarte avantajoase pentru clientii nostri si continuarea parteneriatelor cu mari branduri auto”, a spus Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing Corporation.

Astfel, la finalul anului trecut portofoliul UniCredit Leasing Corporation a ajuns la valoarea de la 564 milioane euro – cel mai mare portofoliu din piata de leasing romaneasca. Profitul net consolidat al companiilor grupului – reprezentand activitati de leasing financiar, leasing operational si brokeraj de asigurari, s-a plasat la 7,9 milioane de euro, mentinandu-se la nivelul celui inregistrat in anul 2011.

In totalul portofoliului UniCredit Leasing Corporation, ponderea vehiculelor s-a redus anul trecut la 48%, in concordanta cu eforturile de echilibrare a ariilor finantate, dar a ramas in continuare expunerea cea mai consistenta. Urmatoarele segmente in portofoliu, ca ordin de marime, sunt reprezentate de finantarile pentru echipamente (30%) – incluzand echipamente pentru producerea energiei regenerabile, si real-estate (22%).

„Chiar si in contextul unei competitii acerbe in leasing-ul auto, UniCredit Leasing Corporation a continuat sa atraga o parte semnificativa a finantarilor, printr-o strategie complexa bazata pe o paleta diversificata de produse si parteneriate solide cu jucatori de top din piata auto. De asemenea, compania va continua dezvoltarea activitatii de finantare prin oferirea de produse flexibile pentru sectoare cum sunt agricultura, sectorul energetic, dar si transporturile si constructiile, care raman domenii strans legate de piata de leasing” a declarat Antoaneta Curteanu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)