Un alt scandal se intrevede pe piata de banking. Numele unui respectat presedinte de banca apare intr-un dosar instrumentat de DNA. Numele presedintelui UniCredit Bank, Rasvan Radu, apare in dosarul Microsoft. Dorin Cocos a spus judecatorilor ca a acceptat ca un milion de euro sa-i revina presedintelui UniCredit. “Claudiu Florica (denuntator in acest dosar) si Dinu Pescariu m-au intrebat daca sunt de acord ca din comisioanele noastre sa platim cate un milion de euro pentru Serban Tanasescu (tatal dnului Raszvan Radu – n.r.) si Rasvan Radu, care lucrau la Unicredit, banca ce a finantat proiectul, ca Guvernul nu avea bani. Am fost de acord, ce sa fac?!”, a spus Dorin Cocos, conform presei.

In fata judecatorilor de la ICCJ, Dorin Cocos a lasat de inteles ca pentru “afacerea Microsft” a fost nevoie si de mituirea unor bancheri, fiind vorba si de presedintele UniCredit, Rasvan Radu

Daca se va dovedi ca seful UniCredit Tiriac Bank a luat mita in dosarul Microsoft, atunci acesta va trebui sa lase liber locul de la conducerea bancii, potrivit reprezentantilor Bancii Nationale a Romaniei, citati de ziarul Bursa.

BNR precizeaza ca nu se poate sesiza cu privire la conduita domnului Radu in urma unor simple declaratii, ci doar daca se va stabili definitiv ca presedintele Unicredit Tiriac Bank a luat mita.

Rasvan Radu face parte din Comisia Trilaterala, un grup de influenta exclusivist, din care mai face parte Mugur Isarescu si Mihai Tanasescu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)