Unicredit, cea mai mare bancă italiană şi liderul pieţei din Europa Centrală şi de Est (CEE), anuntă redeschiderea unei prezentanţe în Madrid. Noul birou din Spania se va axa pe servicii de corporate şi investment banking şi va deservi peste 60 de clienţi corporate, inclusiv mari companii, instituţii finan­cia­re şi fonduri de private equity, po­tri­vit informaţiilor transmise de grupul italian.

UniCredit îşi propune să contribuie la creşterea companiilor spaniole, în contextul în care exporturile din Spania către ţările din Europa au reprezentat 77 miliarde de euro în 2015, aproximativ 30% din totalul exporturilor spaniole.

“Ca bancă europeană importantă, suntem fericiţi pentru deschiderea unui nou hub în Spania (…). Scopul nostru este de a fi un lider în corporate banking între Spania şi pieţele din Europa, Italia, Germania, Austria, Polonia, Europa Centrala şi de Est”, a declarat Pedro Fernandez de Santaella, CEO UniCredit Spania.

În cadrul Diviziei de Corporate Banking şi de Investiţii, UniCredit oferă companiilor spaniole diverse servicii de tranzacţii bancare la nivel mondial, cum ar fi gestionarea numerarului, plăţi, servicii de valori mobiliare, garanţii şi finanţare a comerţului în toate ţările din Europa Centrala şi de Est, datorită unei reţele de peste 500 de bănci regionale europene.

UniCredit revine în Spania după ce în 2011 italienii şi-au vândut paricipaţia deţinută la Banco Sabadell. BankingNews.ro a scris despre revenirea pe piaţa spaniolă în exclusivitate AICI.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)