Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat ca decizia de stopare a creditarii adoptata la nivel de varf in multe banci pe motiv de criza, insolvente sau management prost reprezinta “o judecata gresita”, dar banca centrala nu este minister si nu poate le poate spune ce sa finanteze.

“IMM-urile vor finantare de la banci, bancile se uita la multe lucruri, unele subiective, altele obiective, unele drepte, altele nedrepte. Poate ca nu in toate bancile, dar in multe din pacate, de la varf de acolo se spune ca e criza, unele firme sunt in insolventa, unele nu lucreaza bine, mai incet cu creditarea. E o proasta judecata, dar e judecata lor. BNR nu e minister si nu poate sa spuna bancilor sa dea credite sau sa dea o dobanda, sau cui sa dea credit”, a spus Vasilescu, la conferinta Mediafax Talks About SME’s.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)