Raiffeisen Bank continuă si in 2019 să fie partener strategic pentru Tășuleasa Social în proiectul Via Transilvnica. „Banca a înțeles de la început importanța Via Transilvanica și ne-a susținut cu idei și implicare directă în proiect. Fără ajutorul băncii, finalizarea primei părți a traseului în 2018 nu ar fi fost posibilă. Prin continuarea parteneriatului strategic cu Raiffeisen Bank, Tășuleasa poate să își mobilizeze toate forțele pentru a-și îndeplini obiectivele în 2019” a spus Alin Uhlmann Ușeriu, președinte Tășuleasa Social.

Traseul Via Transilvanica are aproximativ 1.000 de km, porneste de la Putna pana la Drobeta-Turnu Severin și trece prin zece județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Alba, Sibiu, Hunedoara, Mehedinți și Caraș-Severin. Fiecare kilometru din acest traseu este semnalizat printr-o bornă personalizată. „Finalizarea acestui traseu are nevoie de implicarea activă a fiecaruia dintre noi, a autorităților locale, a partenerilor instituționali precum și de sprijinul donatorilor individuali sau al voluntarilor. Acest Drum al nostru se parcurge pe jos, pe bicicletă sau călare, fiecare cu sufletul și gândurile lui” a adaugat Alin Uhlmann Ușeriu.

La final de septembrie 2018, Asociația Tășuleasa Social din Piatra Fântânele a inaugurat primii 140 de kilometri din Via Transilvanica (www.viatransilvanica.com), iar ghidul de implementare, realizat de autoritățile bistrițene, a fost omologat de Ministerul Turismului, în așa fel încât proiectul poate merge mai departe.

Tot în 2018 a fost amenajat Monumentul Crucea de Fier, după modelul monumentului Cruz de Ferro de pe Camino de Santiago din Spania. Monumentul a fost amplasat în imediata apropiere a primului adapost pentru călătorii Drumului și a fost realizat integral de către Tășuleasa Social, donat comunității locale, în cinstea drumeților de pe Via Transilvanica. Aceștia pot să lase o piatră la baza monumentului, gest simbolic de renunțare la greutățile vieții. Cu o înălțime de 17 metri, monumentul este vizibil de la distanță, motivând oamenii să meargă mai departe.

Via Transilvanica este cel mai nou proiect al Asociației Tășuleasa Social în care se regăsește toată experința acumulată în cei 17 ani de activitate și se inspiră din toate proiectele implementate de asociatie până acum. Tășuleasa Social este un ONG care desfășoară proiecte sociale, educaționale, de mediu, culturale etc.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)