Analistii nu se plictisesc niciodata! Mai nou, au stat cu ochii pe detinatorii de carduri. Carduri diferite, clienti diferiti. In comportament. Analiza a evidentiat ca cei care detin un American Express, sunt  mai siguri pe ei, mai dezinvolti la cumparaturi. Mai precis, cheltuie dublu fata de cei care detin in buzunar un card Visa sau Mastercard. Oamenii care detin un card American Express (AMEX) cheltuie lunar cel mai mult  –  in jur de 1,687 dolari –  in medie, potrivit unui studiu publicat de Morgan Stanley Cheryl Pate.

Cei care folosesc carduri Visa sau MasterCard, cheltuie  jumatate din aceasta suma

Cei cu un Visa in buzunar cheltuie lunar cam 843 dolari. Cei care detin un card MasterCard sunt cei mai cumpatati – cheltuie lunar de pe el doar  639 dolari.

 

Clientii bogati detin un card American Express. In 2006, aceste diferente nu erau atat de evidente

In urma cu 10 de ani, clientii cu American Express cheltuiau cat cei cu Visa de astazi  – adica 875 dolari. Iar cei cu Visa si Mastercard undeva la pe 500 de dolari. Diferenta nu era atat de pronuntata. Inte timp, AMEX a devenit cel mai puternic brand exclusivist, axat pe clientii de top, fiind clasat pe locul 22 in lume la categoria “Cel mai valoros brand din lume”.

Daca Amex este lux si exclusivitate, Visa si Mastercard sunt carduri cu adresabilitate mult mai larga.

 Gabriela DINU

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)