Serverele companiei de procesare a platilor Global Payments au fost sparte de hackeri, care au pus pana pe informatii privind cel putin 50.000 de carduri. Companiile emitente de carduri care au fost afectate de acest caz sunt Visa si  Mastercard, dar se pare ca si American Express si Discover.

Gravitatea atacului informatic n-a fost stabilita inca cu certitudine, insa Wall Street Journal estimeaza ca cel putin 50.000 de carduri au fost compromise. Potrivit gizmodo.com, cei afectati de atacul hackerilor sunt newyorkezi care au folosit serviciile unei companii de taxi, insa este posibil sa existe si alte victime.

Potrivit inquisitr.com, Mastercard a anuntat vineri o astfel de problema insa sustine ca datele clientilor nu au fost compromise. La fel a procedat si Visa, care a trimis o instiintare bancilor, tot vineri.

Reprezentantii Mastercard au anuntat ca datele nu au fost compromise insa monitorizeaza acest eveniment si vor lua masuri pentru protectia  conturilor. Insa Mastercard nu a dezvaluit cate conturi au fost afectate sau ce banci au fost informate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)