Visa Europe saluta aprobarea normelor de aplicare ale Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998, care permit angajatorilor sa acorde salariatilor tichete de masa si in format electronic, sub forma de carduri de masa, ca o alternativa moderna la tichetele pe suport de hartie.

“Salutam decizia Guvernului de aprobare a normelor de aplicare a noii legislatii privind tichetele de masa, o initiativa care are potential sa incurajeze dezvoltarea platilor electronice in Romania si sa sustina eforturile autoritatilor pentru utilizarea fondurilor in scopul destinat. In plus, stimularea concurentei prin introducerea cardurilor de masa va conduce la cresterea eficientei si scaderea costurilor serviciilor pentru cei aproximativ 40.000 de angajatori care ofera astfel de beneficii si pentru comercianti, precum si avantaje multiple pentru circa 1,8 milioane de salariati care primesc in prezent tichete de masa”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.

Visa a sustinut inca de la inceput aceasta initiativa si s-a implicat activ in procesul de modificare legislativa pentru distributia acestor beneficii pe carduri si crearea unui cadru normativ care sa permita si bancilor sa emita de tichete de masa in format electronic.

Visa iti arata principalele avantajele ale emiterii tichetelor de masa pe suport electronic sub forma de carduri:

• Angajatori: optimizarea costurilor si a proceselor cu achizitionarea, transferul si distributia tichetelor de masa, reducerea considerabila a volumului de munca alocat si eliminarea costului lunar al tiparirii tichetelor pe suport de hartie.
• Angajati: costuri zero si mai multa flexibilitate in utilizarea tichetelor de masa electronice intrucat se plateste suma exacta pentru produsul dorit, spre deosebire de cele pe suport de hartie; extinderea retelei de comercianti unde se pot utiliza tichetele de masa electronice la nivel national, respectiv la toate unitatile de alimentatie publica care accepta deja plata cu cardul; un instrument de plata sigur, care beneficiaza de toate sistemele de securitate ale cardurilor bancare si poate fi reemis in cazul pierderii sau distrugerii, fara riscul de a pierde banii sau de a fi furati.
• Comercianti: posibilitatea scaderii comisioanelor pentru tichetele in format electronic prin utilizarea infrastructurii existente de acceptare a platilor cu carduri bancare; eliminarea procesului de numarare si scanare a bonurilor de masa la casierii, incasarea mai rapida a fondurilor si scaderea costurilor administrative intrucat se vor elimina operatiunile de depozitare si transport ale tichetelor de hartie.
• Stat: cresterea controlului asupra emiterii si utilizarii acestor fonduri, destinate pentru acoperirea costurilor de masa, deoarece se vor putea monitoriza si limita mai eficient tranzactiile doar catre unitatile de alimentatie publica; colectarea mai eficienta si detaliata a datelor statistice privind utilizarea fondurilor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)