În lumea conectată de astăzi, transferul banilor ar trebui să fie la fel de simplu de realizat de către consumatori și firme ca trimiterea unui mesaj text. Cu toate acestea, în multe cazuri, consumatorii și firmele încă se bazează pe procese învechite, pe suport de hârtie, care implică taxe mari și folosirea numerarului, pentru a trimite bani prietenilor, familiilor și partenerilor de afaceri.

TransferWise simplifică transferurile internaționale de bani în Europa prin intermediul Visa Direct

În ultimul an, prin Visa Direct s-au procesat 2 miliarde de tranzacții

Prin intermediul soluției de plată în timp real , Visa Direct, care a procesat 2 miliarde de tranzacții în ultimul an , Visa colaborează cu parteneri și clienți din întreaga lume pentru a simplifica, digitaliza și reduce costurile în zona plăților transfrontaliere care cunoaște o dezvoltare rapidă .

Visa anunță că TransferWise, o companie globală de tehnologie pentru plăți internaționale, va oferi clienților săi posibilitatea de a transfera bani în timp real, rapid și în siguranță, pe carduri de debit. Serviciul integrat, disponibil inițial în Spania, urmează să fie lansat în România, Ungaria, Republica Cehă și Bulgaria.

TransferWise oferă clienților o înțelegere clară a structurii comisioanelor în avans, oferind transparență în costurile asociate cu trimiterea și primirea de bani în și din străinătate.

TransferWise intenționează să continue colaborarea cu Visa și să-și extindă oferta, folosind Visa Direct, în toată Europa și la nivel global în 2020.
„Tehnologia ne aduce mai aproape, dar există încă provocări pe care nu le-a rezolvat atunci când vorbim de persoane fizice și firme mici care transferă bani în întreaga lume”, a declarat Bill Sheley, SVP și director global Visa Direct, în cadrul Visa.

„Colaborarea cu TransferWise este cea mai recentă inițiativă care vine în sprijinul eforturilor Visa de a-i ajuta pe clienții noștri să ofere posibilitatea persoanelor fizice și întreprinderilor mici să facă plăți internaționale rapid și sigur, prin intermediul Visa Direct.”


Visa colaborează cu instituții financiare, parteneri în domeniul tehnologiei și lideri pe zona transferurilor de bani, printre care EMQ, MoneyGram și Remitly, pentru a face disponibil în întreaga lume serviciul Visa Direct – care permite transferul de bani direct în contul bancar al beneficiarului asociat la cardul de debit, în peste 200 de țări – printr-un singur punct de conectare.

„TransferWise își propune să permită transferurile de bani în întreaga lume într-un mod eficient, rapid și transparent”, a declarat Kristo Käärmann, CEO și co-fondator al TransferWise. „Integrarea Visa Direct simplifică și mai mult procedura de transfer și ne aduce cu un pas mai aproape de realizarea misiunii noastre.”

Visa a achiziționat recent Earthport, una dintre cele mai mari rețele independente ACH din lume. Oferta cumulată, care va reuni capacitățile existente ale Visa și ale rețelei Earthport, va oferi clienților Visa Direct posibilitatea de a trimite bani aproape oriunde în lume – printr-o singură conexiune. Acesta este un element cheie al obiectivului Visa de a fi singurul punct de conectare – o rețea formată din rețele – pentru mii de instituții financiare și miliarde de dispozitive mobile conectate ale utilizatorilor din întreaga lume.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)