Volksbank Romania schimba structura conducerii executive pentru a raspunde mai bine noilor cerinte de crestere, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii. Noile schimbari accentueaza atentia acordata activitatii comerciale si culturii riscului, prin crearea unor resorturi noi, dedicate urmatoarelor 3 activitati: Resort Business Persoane Juridice, Resort Business Retail si Resort Risc.

* Clientii Corporate si IMM sunt consolidati sub conducerea Vicepresedintelui Bogdan Neacsu, nou numit in functie.
* Dan Sandu este noul Vicepresedinte responsabil de activitatea de Business Retail.
* Alexander Tscherteu, actualul Vicepresedinte al Resortului Management Credite&Operatiuni, preia aria de administrare a riscului, intr-o structura nou formata – Resort Risc.
* Benoit Catel si Florin Kubinschi continua sa-si exercite functiile din pozitiile de: Presedinte responsabil cu coordonarea Resortul de Afaceri Generale, respectiv Vicepresedinte responsabil cu coordonarea Resortului Financiar & Operatiuni.

Bogdan Neacsu, 35 de ani, are o experienta de peste 10 ani in domeniul bancar, dintre care ultimii cinci ani in managementul si guvernanta riscului. in calitate de Vicepresedinte al Volksbank, Neacsu va coordona operatiunile Resortului de Business Persoane Juridice. Noul Resort va initia si va mentine relatia de business cu clientii corporate si IMM.

Dan Sandu a fost numit in functia de Vicepresedinte responsabil pentru Resortul de Business Retail. Dan Sandu, 45 de ani, are o experienta de peste 22 de ani in sistemul bancar, in ultimii 10 ani ocupand functii de top management in cadrul unor banci ca: Citibank, Millennium Bank si Nexte Bank.

Alexander Tscherteu, 39 de ani, are o experienta de peste 15 ani in sectorul bancar si consultanta. si-a inceput cariera la Austria Creditanstalt – BACA (in prezent Unicredit Austria) si in perioada 2001-2006, Tscherteu a facut parte din departamentul de examinare al Bancii Nationale a Austriei, in calitate de auditor. incepand cu 2008, el s-a alaturat Grupului Volksbank, in cadrul caruia a condus departamentul de risc la nivel de grup.

Despre Volksbank Romania

Fondata in anul 2000, Volksbank Romania este o institutie financiara cu origini austriece, care deserveste peste 190.000 de clienti, fiind una dintre cele mai importante 10 banci de pepiata locala, cu active de 3.1 miliarde Euro (Decembrie, 2013).

Banca are 135 de sucursale, acoperind cele mai importante arii ale tarii. Ca banca universala, Volksbank oferaastazi o gama completa de produse si servicii, destinate tuturor categoriilor de clienti: personae fizice, companii mici si mijlocii si corporatii mari. Volksbank isi propune sa ofere produse financiare competitive si consiliere clientilor sai, actionand ca un partner de incredere al acestora.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)