Cazul clientului obligat sa achite anticipat creditul catre Volksbank, nu a fost decat o eroare a Judecatoriei din Valcea. Chiar daca a inundate casutele de email cu anuntul unui castig in cauza, Volksbank primeste astazi lovitura de gratie! Reprezentantii Judecatoriei Ramnicu-Valcea au recunoscut ca decizia privind rezilierea nu se referea la intregul contract de credit ci doar la clauza care instituie comisionul de risc. Astfel, clientul nu are de returnat intregul credit, ci are de primit 8.000 de franci din comisionul de risc, comision pe care nu il va mai plati de acum inainte, daca decizia Judecatoriei va fi mentinuta si de instanta de recurs (in cazul in care va fi inaintat unul).

Verdict: eroare!

“Am vorbit cu purtatorul de cuvant al Judecatoriei Ramnicu-Valcea, care este si presedintele instantei, si mi-a confirmat telefonic faptul ca a existat o eroare si ca decizia se refera la clauza, nu la intregul contract”, a aratat, pentru Capital, avocatul Gheorghe Piperea. De altfel, Judecatoria va modifica textul deciziei in cel mai scurt timp.

Ce spune Judecatoria Valcea acum!

“Instanţa a constatat nulitatea clauzei si nu nulitatea contractului. Judecatoarea acestui caz s-a sesizat astazi din oficiu si a indreptat eroarea materiala”, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Mihai Bogdan Mateescu, presedintele instantei. Acesta adauga ca va sesiza baroul in privinta comunicatului de presa trimis de avocatul Kehaiyan, desi eroarea materiala este a instantei.

 

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)