Dupa conferinta in care au anuntat ca invita bancile la negocieri, Asociatia Consumatorilor de Servicii Financiare – AURSF si Grupul Clientilor cu credite in CHF, initiatorii demersului, au primit si primul raspuns. Este vorba de raspunsul bancii austriece Volksbank, care se afla in plin proces de “schimbare”.

In acest sens, AURSF, care a invitat banca la negocieri, a primit si un raspuns. Unul clar si concis: nu pot avea loc negocieri, decat dupa achizitia anuntata. Iar aceste negocieri se pot initia cu noul actionar, nu cu Volksbank.

Discutiile vin in acelasi timp cu masura anuntata de Banca Transilvania

Dupa achizitia anuntata de Banca Transilvania, bancherii au precizat ca se lucreaza la un proiect de ajutorare a clientilor Volksbank care detin credite in franci elvetieni. Astfel, dupa preluarea Volksbank, care se va incheia undeva in prima saptamana din luna aprilie, Banca Transilvania va anunta si solutiile pentru clientii cu credite in CHF.

Ramane de vazut daca Banca Transilvania va mai considera necesara o intalnire cu clientii adunati intr-un Grup sau va decide ca solutiile propuse clientilor cu credite in CHF sunt suficiente pentru a-i ajuta pe debitorii preluati de la Volksbank.

Clientii cu credite in franci si AURSF au invitat bancile la negocieri pentru a gasi solutii pe termen lung, iar primele intalniri au fost anuntate pentru 2-7 aprilie. Grupul Clientilor anunta ca s-au inscris la negocieri circa 5.800 de persoane, iar ANPC va asista la negocieri.

 

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)