Grupul bancar rusesc Sberbank a anuntat miercuri ca numele bancii austriece Volksbank International AG (VBI), pe care a preluat-o in luna februarie a acestui an, a fost schimbat in Sberbank Europe AG, transmite RIA Novosti. ‘Sberbank Europe AG a fost inregistrat la registrul comertului din Austria incepand cu data de 1 noiembrie 2012’, a informat banca ruseasca intr-un comunicat. ‘Aparitia brandului Sberbank Europe este o etapa importanta in dezvoltarea Sberbank, care se transforma cu succes intr-o institutie financiara globala’, a declarat directorul general adjunct de la Sberbank, Serghei Gorkov.

Sberbank, banca controlata de statul rus, are active in valoare de 260 de miliarde de dolari si o valoare de piata de 75 de miliarde de dolari. Sberbank are aproape 20.000 de sucursale la nivel national si gestioneaza 27% din activele bancare. Banca centrala a Rusiei, care detine 57,6% din actiunile Sberbank, a mandatat Credit Suisse, Goldman Sachs International, J.P. Morgan, Morgan Stanley si Troika Dialog sa se ocupe de vanzarea unui pachet de 7,6% din actiunile Sberbank.

In luna februarie a acestui an, Sberbank a platit 505 milioane de euro pentru Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac ÖVAG, exceptand insa divizia din Romania. Controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs GmbH, in contextul vanzarii diviziei Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)