83,12%, adica 14.712 dintre clientii eligibili ai Volksbank Romania (VBRO) cu împrumuturi în franci elvetieni au acceptat oferta de conversie propusa de VBRO si de Banca Transilvania (BT). BT face public raportul oficial cu cifre aferente finalului campaniei, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutia de credit.

Rezultatele campaniei de conversie a creditelor CHF

● 14.712 de clienti Volksbank Romania, adica 83,12% din cei vizati, au acceptat oferta;
● 17.619 de clienti VBRO, reprezentand 99,54% dintre cei vizati, s-au programat pe parcursul campaniei pentru a le fi prezentata oferta de catre echipele VBRO si BT;
● 95,90% dintre clientii care au acceptat oferta au ales leul ca moneda de conversie;
● Echipa mixta implicata în aceasta campanie a cuprins 530 de persoane din cele doua banci, din retea si Sediile Centrale;
● Au avut loc peste 35.000 de întalniri între echipa mixta si clientii Volksbank Romania care au semnat oferta de conversie;
● Peste 200 de notari au contribuit la implementarea cu succes a acestui proiect de responsabilitate sociala.

Őmer Tetik, Directorul General al Bancii Transilvania, declara: „Multumim clientilor Volksbank Romania pentru încredere, ne dorim ca aceasta oferta sa fie începutul unei colaborari pozitive, pe termen lung. De asemenea, multumim echipei mixte Volksbank Romania – Banca Transilvania, pentru cele peste 240.000 de ore dedicate colaborarii cu clientii VBRO, pe parcursul campaniei. Aprecierea noastra se îndreapta, de asemenea, catre Uniunea Notarilor Publici si notarilor implicati, pentru rabdarea si ajutorul acordat în implementarea acestui proiect de responsabilitate sociala”.

Oferta de conversie, desfasurata pe parcursul a trei luni, a constat în oferirea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele VBRO din CHF în lei sau în euro, aplicabila soldului creditului curent rezultat ca urmare a diminuarii cu comisionul de risc/administrare platit efectiv si nerecuperat de clienti pana la data conversiei.

Solutia Volksbank Romania & Banca Transilvania pentru diminuarea datoriilor

In prezent, la Volksbank Romania se desfasoara o noua campanie, prin care datoria aferenta creditelor curente ale clientilor VBRO persoane fizice, indiferent de moneda împrumutului, este diminuata cu echivalentul sumelor achitate de acestia ca si comision de risc/de administrare si/sau de rezerva minima obligatorie si nerestituite anterior. Diminuarea datoriei se realizeaza automat, pana la data de 30 septembrie a.c. Solutia are efect pozitiv asupra a aproximativ 15.000 de clienti ai Volksbank Romania.

Pentru structurarea integrarii Volksbank Romania în cadrul BT, Banca Transilvania colaboreaza cu firma de consultanta A.T. Kearney. Cu peste 90 de ani de traditie în consultanta, compania este prezenta în 40 de tari din întreaga lume, fiind activa în Romania, de peste 10 ani.

Despre Banca Transilvania

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei banci din Romania, în functie de active, cu o cota de piata de 9,8%. Activitatea sa este organizata pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. BT are peste 6.000 de angajati, o retea formata din 550 de sedii si 1,92 de milioane de clienti activi. Strategia bancii este sustinuta de actionari internationali, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si IFC – Banca Mondiala.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)