Clientii Volksbank Romania au, de acum, posibilitatea de a folosi coduri trimise prin SMS, in locul celor generate de dispozitivele Token, pentru a se autenfica si pentru a autoriza tranzactii prin Internet Banking.

Serviciul functioneaza de pe orice telefon, nefiind necesara instalarea unei aplicatii dedicate. SMS-urile se trimit automat, dupa completarea ordinelor de plata in platforma Internet Banking.

”Datele statistice priving utilizarea serviciilor de telefonie mobila arata ca marea majoritate a romanilor detin un telefon mobil. Prin optiunea SMS Token clientii Volksbank vor putea folosi telefonul mobil si pentru securizarea accesului la serviciile bancare. Este o solutie mult mai comoda pentru utilizatorii de Internet Banking, in comparatie cu dispozitivele clasice de generare coduri”, spune Marius Balcanu, seful Departamentului Online Services and Strategy din cadrul Volksbank Romania.

Optiunea de autentificarea prin SMS la platforma de Internet Banking este oferita de Volksbank gratuit. Nu exista comisioane nici la activarea optiunii, nici comisioane de administrare. De asemenea, toate SMS-urile trimise de catre banca cu coduri de autentificare/semnare sunt gratuite, indiferent de numarul lor.

Despre Volksbank

Banca are 131 de sucursale, acoperind cele mai importante arii ale tarii. Ca banca universala, Volksbank ofera astazi o gama completa de produse si servicii, destinate tuturor categoriilor de clienti: persoane fizice, companii mici si mijlocii si corporatii mari.

Volksbank isi propune sa ofere produse financiare competitive si consiliere clientilor sai, actionand ca un partener de incredere al acestora.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)