Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), organizatia patronala a sectorului bancar romanesc, a aprobat primirea in calitate de membru a Volksbank Romania, extinzand astfel organizatia pentru a doua oara in ultima luna, se arata intr-un comunicat de presa remis de Patronatul Bancilor.

Membrii Consiliului Director al CPBR ‐ Steven van Groningen (Raiffeisen Bank), Rasvan Radu (UniCredit Tiriac Bank), Philippe Lhotte (BRD – Groupe Societe Generale) si Tomas Spurny (Banca Comericala Romana) ‐ au aprobat aderarea Volksbank Romania in sedinta din 29 iulie.

Cele sase banci care compun acum CPBR detin circa jumatate din activele sistemului bancar din Romania, iar angajatii acestora reprezinta mai mult de o treime din totalul angajatilor la nivelul intregului sector bancar.

“Decizia Volksbank de a se alatura CPBR reflecta faptul ca acestia doresc sa contribuie la obiectivele noastre de a avea un sistem bancar mai modern, mai competitiv, oferind astfel si protectie reala consumatorilor”, a declarat Steven van Groningen, Presedintele Consiliului Director al CPBR.

“Aderarea Volksbank la CPBR la mai putin de o luna dupa ING Bank Romania ne confirma o data in plus faptul ca initiativa bancilor fondatoare ale CPBR de a infiinta o organizatie patronala care sa intareasca dialogul tripartit si sa ajute la dezvoltarea economica a Romaniei a fost atat necesara cat si binevenita.”

La randul sau, Benoit Catel, presedintele Volksbank Romania, a subliniat faptul ca aderarea la CPBR “evidentiaza dorinta noastra puternica de a raspunde noilor provocari cu idei noi, insa si de a ne asuma responsabilitati pentru trecut si pentru modul in care va arata activitatea bancilor in viitor”.

“Credem in obiectivele CPBR si consideram acesta noua platforma de reprezentare ca fiind un mediu caracterizat de transparenta, responsabilitate si coeziune,” a conchis Benoit Catel.

Fondata in anul 2000, Volksbank Romania este o institutie financiara cu origini austriece, care deserveste peste 190.000 de clienti, fiind una dintre cele mai importante 10 banci de pe piata locala, cu active de 3,09 miliarde euro.

Banca are aproape 1.400 de angajati si 135 de sucursale, acoperind cele mai importante zone ale tarii. Ca banca universala, Volksbank ofera astazi o gama completa de produse si servicii, destinate tuturor categoriilor de clienti: persoane fizice, companii mici si mijlocii si corporatii mari.

Infiintat la data de 28 aprilie 2014, CPBR isi propune sa contribuie la cresterea increderii in sistemul bancar romanesc si la dezvoltarea economica a Romaniei, atat ca parte a dialogului tripartit <Guvern ‐ Patronat ‐ Sindicate>, cat si prin ridicarea standardelor bancare ca baza a protectiei reale a consumatorilor.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)