Un grup de 580 de clienti ai Volksbank a castigat irevocabil in instanta un proces pe clauze abuzive privind comisionul de risc si alte comisioane din contractele de credit, precum si modificarea unilaterala a dobanzii, decizia publicata miercuri de Tribunalul Bucuresti vizand 315 contracte de credit.

“Respinge recursul ca nefondat. Obliga recurenta la plata cheltuielilor de judecata catre intimata. Irevocabila. Pronuntata în sedinta publica azi”, se arata in decizia Tribunalului Bucuresti, citata de Mediafax.

Oficialii Volksbank au declarat pentru publicatia online www.bankingnews.ro ca a efectuat inca din 2012 platile pentru cele 315 contracte de credite, in medie aproximativ 6.500 de euro pentru fiecare contract.

“Nu suntem in masura sa facem aprecieri asupra unor decizii ale instantelor, fie ele negative sau pozitive. Exista atat sentinte favorabile bancii, cat si sentinte ca cea in discutie, iar Banca pune in aplicare toate aceste decizii. In cazul de fata, sumele au fost restituite deja (in medie, 6500 euro/contract), ca urmare a sentintei de la Judecatoria Sectorului 2, din Noiembrie 2012. In functie de continutul deciziei Tribunalului, aceasta nefiind redactata inca, vom efectua, daca este nevoie, si alte ajustari.”, au precizat reprezentantii Volksbank, intr-o declaratie furnizata www.bankingnews.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)