Volksbank castiga la Curtea de Apel Bucuresti perceperea comisionului de risc, se arata intr-o informare a bancii transmisa publicatiei online www.bankingnews.ro. Instanta a anulat o decizie a Tribunalului Bucuresti care elimina din contractele a peste 60 de clienti Volksbank comisionul de risc.

Cheltuielile de judecata au fost evaluate la 37.000 lei, suma pe care clientii trebuie sa o restituie bancii. În dosarul 53789/3/2010, un grup de 60 clienti, reprezentati de avocatul Gheorghe Piperea, au dat banca in judecata pentru a obtine eliminarea comisionului de risc din contractele de credit.

Acestia au obtinut intr-o prima faza eliminarea comisionului de risc. Curtea de Apel nu a fost insa de acord. Hotararea poate fi atacata cu recurs, insa este executorie, ceea ce inseamna ca Volksbank va incepe procesul de recuperare a sumelor.

Volksbank a fost reprezentata în acest dosar de catre casa de avocatura Dentons (anterior denumita Salans).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)