BCR a suspendat in weekend operatiunile de schimb valutar efectuate prin internet banking pentru a evita posibile volatilitati ale cursului. Dupa masura bancii (citesti aici), BCR explica: “Tranzactiile de schimb valutar prin intermediul aplicatiei de internet banking functioneaza la parametri normali incepand cu ora 09:00 in aceasta dimineata (n.r. luni). Acestea au fost suspendate in weekend-ul 4-5 iulie pentru a proteja clientii de eventuale fluctuatii de curs valutar”, a declarat pentru Mediafax directorul de comunicare al BCR, Ionut Stanimir.

“Operatiunile de transferuri bancare in valuta in Romania si strainatate au functionat de asemenea normal. Nu intrevedem alte masuri”, a mai spus reprezentantul BCR.

BNR s-a sesizat si a verificat masura impusa de banca 

“Am verificat daca sistemul de tranzactionare cu carduri a fost functional in weekend si a reiesit ca tranzactiile valutare cu carduri au fost posibile. Era important ca tranzactiile cu cardurile sa nu fie intrerupte. Asadar, nu a fost o ancheta, ci am verificat daca sistemul de tranzactionare cu cardul a fost operational”, a declarat purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)