Publicația online www.bankingnews.ro a organizat pe data de 27 mai 2015, la Godot Cafe-Teatru (Strada Blănari, nr. 14), conferința ”Rolul băncilor în accesarea fondurilor europene”, cu sprijinul Asociației Române a Băncilor, BCR, Banca Transilvania și CEC Bank.

Evenimentul a creat cadrul pentru realizarea unei analize profesioniste asupra contribuției sistemului bancar la procesul de atragere a fondurilor europene și pentru formularea unei viziuni comune din partea autorităților și specialiștilor din domeniile bancar și consultanță pentru fonduri europene.

Conferința ”Rolul băncilor în accesarea fondurilor europene” s-a bucurat de prezența celor cei mai buni specialiști ai industriei bancare de pe segmentul fondurilor europene, în calitate de speakeri:

* Florin Dănescu, Președinte Executiv, Asociația Română a Băncilor
* Loredana Răutu, Șef Departament EU Office, BCR
* Leonard Cornoiu, Director Direcția de Programe Europene, Banca Transilvania
* Ramona Ivan – Director Direcția Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC Bank

colaj-fonduri-europene
Publicația online www.bankingnews.ro a prezentat în cadrul conferinței ”Rolul băncilor în accesarea fondurilor europene” o amplă analiză care surprinde evoluția activității băncilor autohtone pe segmentul proiectelor dezvoltate din fonduri europene în ultimii 5 ani. Studiul de piață (disponibil AICI) oferă detalii despre numărul de proiecte derulate cu fonduri europene finanțate de fiecare bancă ce face obiectul analizei, dar și valoarea împrumuturilor accesate.

* Cum putem creste gradul de absorbtie al fondurilor europene? Leonard Cornoiu, Banca Transilvania: “Trebuie spunem mai multe povesti de succes”

* De ce avem un grad mic de absorbtie a fondurilor europene? Florin Danescu, ARB: Romanii nu sunt pregatiti sa lucreze pe un proiect

* Ramona Ivan, CEC Bank, despre fonduri europene: “Nu sunt bani pentru orice. Nu sunt bani pentru toata lumea. Trebuie sa stii ce vrei”

* Loredana Rautu, BCR, despre cerintele pentru noua etapa a fondurilor europene 2014 – 2020: Bancherii pot informa, clarifica si explica noile concepte

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)