Dupa ce Asociatia Romana a Bancilor a semnat un parteneriat cu ANAF,  prin care bancile au acces in timp real la baza de date a fiscului, bancile se pregatesc sa simplifice modul de acordare a creditelor de nevoi si a cardurilor de credit.

Protocolul semnat intre cele doua institutii va aduce pe piata credite de consum acordate mai simplu, mai rapid si mai ieftin, lucru ce tine evident de era in care ne aflam – a tehnologiei – si care este absolut normal.  Dar NU vom avea credite fara o verificare atenta. Ba din contra, prin acest accord, bancile vor sti exact care sunt veniturile reale ale potentialilor clienti.

Creditul cu buletinul nu se intoarce

Atunci cand a aparut celebrul “credit doar buletinul”  presa facea referire (in special) la verificarea sumara a eligibilitatii clientului, care putea accesa foarte usor  3-4 imprumuturi in aceasi zi cu aceeasi tip de adeverinta si buletinul din dotare.

Astazi avem un prim pas in simplificarea proceselor bancare utilizand baze de date si solutii integrate in colaborare cu autoritatile nationale, iar lucrurile vor continua in asa fel incat sa conduca la decizii mai rapide, mai simple si la costuri mai mici pentru populatie, companii si banci.

Simplu si rapid, nu va insemna si minim verificat

Primele doua banci care au si lansat oferta pe piata au fost Idea Bank si, de astazi, Raiffeisen Bank.

La Idea Bank poti accesa un imprumut de nevoi chiar online, la care atasezi un singur document necesar verificarii in baza de date a ANAF, cartea de identitate.

Mai mult, asa cum www.BankingNews.ro a scris astazi, aici gasesti cel mai bun credit de nevoi personale, cu cea mai mica DAE din piata. Citeste aici

 

La Raiffeisen Bank, poti primi raspunsul despre un eventual imprumut doar mergand la banca cu buletinul si primesti raspunsul pe loc, deoarece banca anunta ca verificarea se face in timp real.

“Acest nou flux in creditare introdus pentru client face parte din strategia bancii de a-si eficientiza operatiunile si de a gasi noi solutii pentru a imbunatati experienta clientilor in relatia cu banca. In acest caz, simplificarea documentatiei solicitate la acordarea unui credit negarantat contribuie la reducerea birocratiei si raspunde unei nevoi a clientilor de a obtine creditul repede” a spus Catalin Munteanu, Director Executiv, Aria Persoane Fizice.

Ma astept ca de astazi sa cititi zilnic ca a inviat “creditul cu buletinul”, dar trebuie sa stiti ca nu toate titlurile de tip can-can sunt si reale.

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)