Compania de asigurari de origine germana de la Gothaer a incheiat negocierea cu proprietarii Platinum Asigurari-Reasigurari, declara surse din piata financiara.Tranzactia Platinum Asigurari Reasigurari s-a incheiat inca din luna martie, precizeaza sursele. Negocierile au inceput la mijlocul lunii decembrie 2011 si au cuprins mai multe intalniri atat in Romania cat si in Germania.

Nemtii din Koln erau interesati de compania romaneasca pentru ca aceasta face parte din firmele care pot incheia asigurari de locuinte, au declarat sursele. “Este adevarat ca Gothaer este interesata de piata romaneasca ca parte a strategiei noastre de extindere in tarile din Europa Centrala si de Est. Ne uitam foarte atent la piata romaneasca si avem discutii. Acestea sunt insa intr-o faza incipienta”, a precizat Martina Fassbender, director de comunicare in cadrul Gothaer. Specialistii considera insa ca Gothaer vine tarziu in Romania unde deja exista Aviva, Generali, Groupama, UNIQA si VIG.

Platinum Asigurari-Reasigurari este unul dintre principalii membri fondatori ai Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), cu o participatie de 15% din capitalul social (nivelul maxim admis de lege). Platinum este o companie romaneasca controlata de Constantin Toma. Domnia sa a condus ani de zile asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

Citeste si

Nemtii de la Gothaer vor sa cumpere o companie de asigurari din Romania

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)