Publicația online www.BankingNews.ro a organizat, în data de 24 septembrie 2015, la Impact HUB, conferința ”Banking Innovation Lab.”, unde specialiști de renume au discutat despre tendințele și noutățile din domeniul soluțiilor și aplicațiilor tehnologice dedicate industriei bancare.

Evenimentul a fost susținut de MasterCard și BearingPoint (în calitate de Parteneri Principali) și Visa, BCR, Banca Transilvania și Bancpost (în calitate de Parteneri). Conferința a beneficiat și de sprijinul Asociației Române a Băncilor, în calitate de Partener Instituțional.

Previzibil, soluțiile și aplicațiile inovatoare constituie o prioritate pe agenda fiecărei bănci. Fie că vorbim de carduri, plați online, bancomate inteligente, Internet Banking sau Mobile Banking, noile tehnologii cresc interacțiunea băncilor cu clienții, îmbunătățesc performanțele instituțiilor de credit și ușurează viața utilizatorilor.

Speakerii conferinței “Banking Innovation Lab.” au abordat o serie de subiecte de interes pe agenda zilei, pornind de la combaterea fraudelor bancare și utilitatea cardurilor până la siguranța plăților prin Internet Banking.
speakeri-banking-innovation-lab1

Conferința ”Banking Innovation Lab.” s-a bucurat de prezența celor cei mai buni specialiști ai industriei bancare, în calitate de speakeri:

* Septimiu Tulpan, Președinte Comisia de Carduri, Asociația Română a Băncilor
* Ana Maria Pochi, Account Manager, MasterCard România
* Eliante Andrei, Senior Manager BearingPoint
* Elena Ungureanu, Deputy Country Manager România, Visa Europe
* Răzvan Grigorescu, Președinte Comisia de Securitate IT&C, Asociația Română a Băncilor
* Cristian Mustață, Șef department E Channels, BCR
* Lucian Postelnicu – Director Adjunct IT/ Transaction Banking Electronic Channels for Companies, Banca Transilvania
* Diana Andrei, Director Digital Banking, Bancpost

Va prezentăm în continuare câteva dintre ideile exprimate de speakerii invitați la prima ediție a conferinței ”Banking Innovation Lab.”, surprinse în materialele publicate în cadrul publicației online www.BankingNews.ro.

* Septimiu Tulpan, ARB: Bancile clasice nu vor disparea din mediul rural sau zonele slab dezvoltate. Atentie! Securitatea telefoanelor mobile este destul de slaba

* Conferinta ”Banking Innovation Lab: Mastercard va implementa platforma “In Control”. Visa a implementat dispozitive de plata de tip wearble care pot fi incorporate in inele, pandantive sau brelocuri

* Banking Innovation LAB: Razvan Grigorescu a vorbit despre cele mai noi metode de furt de identitate: SMIShing si Vishing.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)