Conferința ”EU plătesc cu cardul”, un proiect cu tradiție dezvoltat de publicația online www.bankingnews.ro cu susținerea Asociației Române a Băncilor şi Asociaţiei de Plăţi Electronice din România – APERO, în calitate de Parteneri Instituţionali, BCR, Banca Transilvania și Alpha Bank – Parteneri Principali, Raiffeisen Bank – Partener, a adunat la finalul lunii aprilie, la Hotel Epoque, numeroși specialiști ai industriei de carduri din țara noastră.

Și la cea de-a V-a ediție a evenimentului discuțiile s-au axat pe direcțiile de dezvoltare ale pieței de profil, pe impactul noilor reglementări și pe evoluția portofoliilor de instrumente de plată. O concluzie generată de opiniile exprimate de specialiștii din domeniu se referă la faptul că digitalizarea este viitorul în banking, cardurile fiind până la urmă doar niște instrumente de plată, care încet-încet vor fi înlocuite de sisteme de plăți avansate.

Însă, până la acel moment, nu trebuie să omitem nivelul scăzut al bancarizării din România și rolul extrem de important pe care îl joacă în continuare cardul în tot acest proces. Tocmai de aceea, cardul bancar rămâne cel mai important motor în ceea ce privește dorința de modernizare a societății românești și în procesele de bancarizare si digitalizare.

Cu cât vor exista mai mulți posesori de carduri care vor fi folosite ca instrumente de plată la comercianți sau la cumpărăturile online, cu atât România se va putea apropia mai mult de standardele țărilor dezvoltate. Vă prezentăm în continuare principalele declarații susținute de speakerii conferinței.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)